Splošni pogoji poslovanja

Lastnik in upravitelj (v nadaljevanju ponudnik) spletne trgovine Plusaliminus.si je podjetje:

Dejan Lazič s.p., spletna prodaja in druge storitve

Reiserjeva ul.36

2341 Limbuš

Davčna št.: 2978436

SI56 6100 0002 5687 305

S vsakim naročilom preko spletne trgovine Plusaliminus.si se posameznik ali podjetje strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Splošno

Ponudnik (Plusaliminus.si) in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi pogoji poslovanja in veljavno pozitivno zakonodajo v Republiki Sloveniji. Kupca zavezujejo pogoji poslovanja, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje naročila v spletni trgovini). Kupec z registracijo ali potrditvijo naročila potrjuje, da sprejema te splošne pogoje poslovanja, objavljene na tej spletni strani. Kupec je ob oddaji naročila vsakokrat posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Nakupi v spletni trgovini so mogoči 24 ur na dan in vse dni v letu.

Za pregled izdelkov, brskanje po vsebinah in dodajanje izdelkov v ''košarico'' ni potrebna predhodna registracija, lahko pa jo opravite. Naročilo (pogodba) se sklepa v slovenskem jeziku. Naročilo (pogodba) je sklenjena, ko kupec poravna znesek na oddanem naročilu.

Potrditev naročila kupec prejme po elektronski pošti, prav tako ima kupec v svojem profilu dostop do zgodovine nakupov v spletni trgovini Plusaliminus.si (če je registriran). Ponudnik si bo prizadeval za dostavo vseh naročenih izdelkov v najkrajšem času. Ponudnik si pridržuje pravico, da zavrne naročilo (pogodbo), če ga ne more izpolniti pod navedenimi pogoji. Blago, oglaševano v spletni trgovini, je praviloma na zalogi. V primeru, da blaga  ni več na zalogi po oddanem naročilu, bo kupec o tem obveščen. 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
bistvene značilnosti blaga oziroma storitev, dostopnost izdelkov, pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve, vse cene jasno in nedvoumno določene, način plačila in dostave, identiteto podjetja, kontaktni naslov za stike s kupci.

Cene in ažurnost podatkov 

Cene v spletni trgovini so izražene v EUR (€). Vse cene veljajo do spremembe objavljene ob artiklu. Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila. Ponudnik bo zagotavljal ažurnost in pravilnost podatkov, ki so navedeni na spletu. Vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ali za morebitno nedelovanje strani. Ponudnik si pridržuje pravico do vsebinskih sprememb spletnih strani kakor tudi splošnih pogojev brez predhodnega obvestila. Če izdelka trenutno ni na zalogi, ponudnik kupca obvesti ter omogoči preklic ali zamenjavo naročenega artikla. Ponudnik bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru zagotoviti za kupca ustrezno rešitev.

Načini plačila

V spletni trgovini Plusaliminus.si ponudnik omogoča :

1.plačilo po predračunu

Kupec bo na elektronski naslov, ki ga je navedel v prijavi, ob potrditvi naročila prejel predračun. Kupnino kupec nakaže na TRR Ponudnika. Pri plačilu je obvezno navesti v sklic številko naročila. Rok plačila je 4 (štiri) dni od prejema predračuna. V primeru, da gre za artikel z nizko zalogo, je rok plačila 2 (dva) dni. Če v tem roku predračun ni plačan, se šteje, da je kupec odstopil od naročila. Takšno naročilo se stornira. V primeru, da ste poravnali znesek po predračunu in določenega artikla ni več na zalogi, vas bomo o tem obvestili in vam denar vrnili na transakcijski račun, iz katerega smo prejeli plačilo, v treh delovnih dneh od prejetja nakazila ali se bomo dogovorili za zamenjavo artikla.

2. plačilo po povzetju

Plačilo po povzetju je možno samo znotraj Slovenije.

Na elektronski naslov boste prejeli potrditev naročila. Pri plačilu po povzetju se zaračuna poštnina v višini 4,00 € plus provizija (1,05€), ki jo kupcu zaračuna Pošta Slovenije.Če naročila ne prevzamete, vam bomo zaračunali stroške pošiljanja, kar je odvisno od dostavne službe.

3. preko sistema Paypal 

4. plačilo z Valu (Moneta)

Dostava

Ker spoštujemo vašo zasebnost, so vsa naročila pakirana diskretno (bela,rjava ali siva kuverta) brez logotipa našega podjetja.Dostavo naročenih proizvodov na območju Slovenije vrši Pošta Slovenije. Naročila oddana ob delavnikih do 15. ure, bodo oddana v dostavo Pošti Slovenije isti delovni dan. Dostava kupcu preko Pošte Slovenije pa je praviloma v naslednjih dveh delovnih dneh. Naročila oddana po tej uri ali ob sobotah, nedeljah ali praznikih bodo obdelana naslednji delovni dan. Dostava znaša le 1,80 €. Pri plačilu po povzetju se zaračuna poštnina v višini 4,00 €  plus provizija (1,05€), ki jo kupcu zaračuna Pošta Slovenije.

V kolikor ste izbrali navadno dostavo, kjer ni spremne številke paketa, s katero bi lahko vaše naročilo izsledili, in paketa v roku 14 dni niste prejeli, vam bomo v celoti povrnili kupnino. Rok za uveljavljanje povračila kupnine v primeru izgubljene pošiljke je 30 dni.

Garancija, zamenjava 


Kupec ima pravico, da v 15-tih dneh po prejemu blaga pisno sporoči, da odstopa od pogodbe oz. nakupa. V primeru, da kupec odstopi od nakupa, mora blago poslati (s Pošto Slovenije) v 15-tih dneh v nespremenjeni količini in nepoškodovano, torej neuporabljeno in zaprto, na naslov Dejan Lazič s.p., Reiserjeva ulica 36, 2341 Limbuš. Vse stroške povezane z vrnitvijo blaga plača kupec. Kupec ima pravico vrniti izdelek na naš naslov tudi v primeru, da ga je že plačal. V 15-tih dneh po prejemu blaga nas obvesti, da odstopa od nakupa. V takem primeru, mu bomo najkasneje v 7 dneh od prejema blaga povrnili že plačano kupnino.

Varstvo osebnih podatkov

Pri registraciji ali nakupu kupec dovoli ponudniku Plusaliminus.si zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov.

Plusaliminus.si se zavezuje, da bo skrbno in v skladu z zakonodajo varovala podatke uporabnikov.
Podatki se zbirajo na podlagi osebne privolitve posameznika in za nedoločen čas oziroma, če Zakon o varovanju osebnih podatkov predvideva drugače, za čas kot ga predvideva.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če se kupec tako odloči, za pošiljanje obvestil, novic in ponudb (preko mobilnega telefona, e-mail-a, pisno na naslov).
V tem okviru se zbirajo naslednji podatki: IP naslov, osebno ime, naslov stalnega ali začasnega prebivališča, datum rojstva, spol, telefonska številka, naslov elektronske pošte, čas in datum registracije ter arhiv komunikacije s spletno trgovino. 

Ponudnik Plusaliminus.si spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani Plusaliminus.si in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varoval in jih brez privolitve ne bo posredoval tretji osebi oziroma jih ne bo uporabil drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani. Ponudnik lahko podatke posreduje samo pogodbenemu obdelovalcu podatkov.
Vnašanje osebnih podatkov in podatkov za plačilo poteka preko varnega spletnega obrazca, zaščitenega z enakimi ali podobnimi šifrirnimi mehanizmi, kot jih uporabljajo banke in druge zaupanja vredne institucije.

Uporabnik je tudi sam odgovoren za varovanje osebnih podatkov, na način, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Zbirka osebnih podatkov je zavedena na spletni strani informacijskega pooblaščenca (www.ip-rs.si).

Stranka ima pravico, da prepove uporabo podatkov, tako da to sporoči na elektronski naslov: info@plusaliminus.si.

Piškotki

Spletna stran uporablja besedilne datoteke ("piškotke"), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje. Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči.

Reševanje sporov

V skladu z 32. členom Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) potrošnike obveščamo, da ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS), kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu z ZIsRPS. Spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo tukaj.