• alkotest
  • alkotest
  • alkotest
  • alkotest
  • alkotest
alkotest

Alkotester, 2kom

4,95 €
Z davkom

Hitri, kvalitetni in zanesljivi test za enkratno uporabo za ugotavljanje prisotnosti alkohola v izdihanem zraku, ki služi kot približek vrednosti alkohola v krvi.

Celoten test izvedete doma.

Pakiranje: 2kom

Najnižja vsebnost alkohola v krvi, ki jo test zazna je 0,2g/L (gram/liter).

Količina

Na zalogi ni dovolj izdelkov
Opis
Ker je vdihnjeni zrak v pljučih v ravnotežju s količino krvi, ki potuje po pulmonarnih arterijah, se lahko izmerjena količina alkohola v sapi izenači s količino v krvi.
Količina alkohola v krvi (opitost)

je odvisna od različnih dejavnikov: spola, starosti, telesne teže in splošne fizične pripravljenosti, presnove, navajenosti na alkohol, vrste alkoholne pijače, načina zaužitja alkohola (počasi ali “na eks”), od tega,ali je oseba pred pitjem kaj jedla, in kaj je to bilo.

NAVODILA za uporabo:

1. Test je potrebno opraviti najmanj 20min po zaužitju alkohola. Tudi kajenje pred izvedbo testa ni zaželjeno.

2. Močno pritisnite test na obeh koncih, dokler ne slišite klika.

breaking_seal_one_step

3. Močno zajamite sapo in pihajte v ustnik v smeri puščic vsaj 10 sekund. Postopek še enkrat ponovite  (2x10sek). Tekom postopka izdiha ne prekinjajte. Prepričajte se,da zrak na drugi strani izhaja. Če ne, ponovite postopek. 

blow_10sec_one_step

4. Rezultate primerjajte z barvno shemo, ki jo najdete na samem testu. Rezultate odčitajte v roku 2-4min. Rezultati po preteku 4 min. niso zanesljivi.

5. Če so kristali v notranjosti testa, ki so bili pred izvedbo testa bele barve, sedaj obarvani, pomeni, da je testirana oseba pod vplivom alkohola. Približna vrednost vsebnosti alkohola v krvi v g/L se določi z barvno shemo na testu. Obarvanost kristalov ni enotna;  med obarvanimi kristali so lahko še vedno beli kristali.

6. Po uporabi test zavrzite.

Alcotest