• Sileu soft menstrualna skodelica
  • Sileu soft menstrualna skodelica
  • Sileu soft menstrualna skodelica
Sileu soft menstrualna skodelica

SILEU menstrualna skodelica (vel. S-pred porodom)

15,49 €
Z davkom

Sileu je menstrualna skodelica za večkratno uporabo, enostavna za uporabo in izdelana iz visokokvalitetnega mehkega 100% hipoalergenega medicinskega silikona.

Količina

Na zalogi ni dovolj izdelkov
Opis
  • velikost S (ženske pred 25 letom in/ali pred naravnim porodom)

  • uporablja se lahko med kopanjem in plavanjem ter med športom

  • zadrži do 3x več tekočine kot običajni tamponi

Menstrualna skodelica je namenjena zbiranju menstrualne krvi v nožnici in se namesti podobno kot tampon. Ko jo vstavite, se prilagodi stenam nožnice, tam zbira menstrualno tekočino in je ne absorbira, preprečuje, da bi menstrualna tekočina iztekla iz nožnice in skrbi za naravno ravnovesje vaginalnega območja. Vstavljena je lahko do 12 ur, kar pomeni, da jo brezskrbno uporabljate tudi ponoči.

Ko se skodelica napolni, jo vzamemo ven, jo spraznimo in umijemo ter ponovno vstavimo. Očistimo jo lahko s čistilnim robčki ali speremo s skodelico vode.

Izdelana je iz 100% medicinskega silikona, brez lateksa in drugih škodljivih sestavin. Je 100% hipoalergena, nožnice ne draži in je ne izsuši.

Uporablja se lahko celoten menstrualni ciklus. Po koncu jo je potrebno sterilizirati v vreli vodi ali s pomočjo tabletk za sterilizacijo otroških stekleničk in cucljev.

Je ekološka in cenejša alternativa vložkom in tamponom, saj jo lahko ob pravilnem vzdrževanju uporabljamo do 10 let. Izračuni so pokazali, da lahko na ta način prihranimo do 1200€ v 10 letih.

Uporablja se jo lahko med plavanjem, kopanjem, tekom športnih aktivnostim na različnih izletih in pohodih, v savnah... in seveda tudi ponoči.

SILEU