• Bazalni Termometer
 Bazalni Termometer
 • Znižano!

Digitalni Bazalni Termometer

6,75 €
10,25 € Prihranek 3,50 €
Z davkom

Bazalni termometer je odličen pripomoček za merjenje plodnih in neplodnih dni. 

 • Pakiranje: 1kom
 • ANGLEŠKA navodila za uporabo!

Količina

Na zalogi ni dovolj izdelkov
Opis

Termometer z dvema decimalnima mestoma, namenjen natančnemu določanju plodnih in neplodnih dni ter načrtovanju družine.

Merjenje temperature: aksilarno ( pod pazduho) pribl. 5 minut, oralno 60 sekund, vaginalno 60 sekund, rektalno 60 sekund.

Kaj je bazalna telesna temperatura?

Bazalna telesna temperatura je tvoja jutranja telesna temperatura, preden vstaneš iz postelje. Merjenje bazalne telesne temperature vsak dan med menstrualnim ciklom, ti bo pomagalo določiti in napovedati ovulacijo. Merjenje ti bo pomagalo tudi ugotoviti, kako dolga je tvoja lutealna faza (obdobje med ovulacijo in prvim dnem menstruacije), kateri je pomemben dejavnik, ki ti pokaže tvoje možnosti zanositve.

Bazalna temperatura se med menstrualnim ciklusom spreminja. V prvi fazi (pred ovulacijo) je nižja (običajno med 36,5 ° C, če jo merimo v ustih). Zaradi proizvodnje progesterona se po ovulaciji poviša (običajno je za 0,2 do 0,4 ° C višja) in taka ostane do prvega dne menstruacije oziroma, če zanosiš ostane trajno višja.

Dolžina prve faze cikla (pred ovulacijo) se od ženske do ženske razlikuje. Običajno traja 14 dni, lahko pa tudi manj ali precej več. Dolžina faze se razlikuje ne samo pri različnih ženskah, ampak se lahko razlikuje tudi v menstrualnih ciklih ene ženske. Po drugi strani pa druga faza cikla (po ovulaciji in lutealni fazi) traja pri večini žensk 14 dni; čemu r sledi padec temperature na raven pred ovulacijo in začne se menstruacija. Če bazalna temperatura ostane povišana 18 dni zapored ali celo več, je verjetno, da si zanosila.

Kako izmeriti bazalno telesno temperaturo?

 • Vsako jutro ko se zbudiš, preden vstaneš, si izmeri bazalno temperaturo.
 • Temperaturo si izmeri vsak dan ob istem času.
 • Temperaturo si izmeri po vsaj 3 urah neprekinjenega spanja.
 • Zvečer pusti termometer na dosegu roke, tako da ti zjutraj ne bo treba vstati iz postelje.
 • Uporabi kvaliteten termometer za merjenje bazalne temperature z decimalkami; najboljša možnost je uporaba posebnega bazalnega termometra, ki kaže z natančnostjo 0,05 ° C.
 • Uporabljaj isti termometer med celotnim menstrualnim ciklusom. Vedno meri temperaturo na istem mestu ( nožnici ali ustih), saj se telesna temperatura spreminja, odvisno od dela telesa. Če zamenjaš termometer ali njegove baterije, si ga zapiši v tabelo. Temperature ne meri pod pazduho, saj rezultat ne bo natančen.
 • Temperaturo izmeri samo enkrat na dan. Ponavljajoče se meritve lahko kažejo različne rezultate in so lahko zavajujoče. Najbolj natančna je temperatura, ki jo izmerimo takoj po prebujanju.
 • Termometer pusti meriti vsaj minuto po tem, ko se oglasi signalni zvok. Rezultat bo natančnejši.
 • Rezultat merjenja je priporočljivo zapisati takoj, saj se hitro zgodi, da boš kasneje na to pozabila.
 • Če imaš povišano temperaturo iz kakšnih drugih razlogov, vseeno to zapiši v opombo.

Navodila za uporabo

Merilni čas: 40-60 sekund.

Navodilo za uporabo: Pred prvo uporabo termometer očistite z vlažno krpo in dezinficirajte. Z gumbom prižgite termometer s katerim se bo samodejno sprožilo preizkusno delovanje. Na ekranu se prikaže zadnja izmerjena temperatura, nato pa simbol »Lo«. Takrat pričnite z merjenje temperature, simbol »C« utripa, dokler meritev ni končana in se oglasi zvočni signal.

Opozorilo: Shranjevati nedosegljivo otrokom! Baterij ne odvrzite v ogenj. Ne razstavljajte termometra, očistite ga s krpo, namočeno v dezinfekcijsko tekočino. Ne izpostavljajte termometra neposredni sončni svetlobi ali visokim temperaturam.

BT
EASY@HOME